Nieuws

10.03.2019
2019 Ermelo LV Winston jr
Kampioen Jonge Hengsten NRPS
 
Zondag 10 maart werd onze topper Leuns Veld's Winston jr, tijdens de hengstenshow van het NRPS in Ermelo, Kampioen Jonge Hengsten. De Kampioen Jonge Hengsten wordt gekozen uit de hengsten die het verrichtingsonderzoek met succes hebben doorlopen en/of het goed doen in de sport, en waarvan de eerste nakomelingen zijn geïnspecteerd.
Bij de pony's ging de eer naar de 5-jarige Leuns Veld's Winston jr (Leuns Veld's Winston x Aester El Nino).
Foto: Winston jr met zijn trotse fokker, eigenaar en amazone. Gefeliciteerd allemaal!

Voor meer info klik hier
 
 
08.02.2019
2019 Ermelo Lord
23-jarige Leuns Veld's Lord ingeschreven als NWR Stamboekhengst
 
Aan het einde van de eerste bezichtiging van de NWR-hengsten op de Centrale Welsh hengstenkeuring in Ermelo, werd de 23-jarige NWR-hengst Leuns Veld's Lord direct ingeschreven in het stamboek.
Leuns Veld's Lord (v. Vita Nova's Celesto) heeft zich ruimschoots bewezen als vaderdier en heeft al een Duitse verrichtingstest afgelegd. Mede daarom en op basis van zijn eigen sportprestaties kon de jury hem direct goedkeuren voor het stamboek.
Volgens de jury een bewezen hengst die zich goed heeft bewaard. Hij ziet er nog steeds geweldig uit en liet zich weer goed zien.
 
Voor meer info klik hier
 
 
September 2018
2018LVwinstonjr2
Leuns Veld's Winston jr Hippiade Kampioen!!

Supertrots zijn wij op ons fokproduct. Gioia Lub heeft met de 4-jarige D-pony hengst Leuns Veld's Winston jr een fantastisch jaar achter de rug. Alle selectiewedstrijden werden gewonnen + Regiokampioen + Nederlands Kampioen. Dit wist hij te combineren met een mooi aantal dekkingen (60 op de teller nu).
Gioia en Winston jr, een hele dikke PROFICIAT van ons en alle succes gewenst in de toekomst!! 
 
Voor meer info klik hier
 
 
Oktober 2017
2015 Kootwijk LV Boogie Woogie
Leuns Veld's Boogie Woogie goes 'DOWN UNDER'
 
Onze 5-jarige topper, Leuns Veld's Boogie Woogie, heeft een nieuwe eigenaar en is inmiddels opgehaald. Ze gaat een nieuwe toekomst tegemoet in AUSTRALIË. Wij wensen haar nieuwe eigenaren heel veel succes met deze schitterende merrie!!
In 2015 was de hoogste NWR-eer weggelegd voor LV Boogie Woogie; ze werd beste 3-jarige en SECTIEKAMPIOEN NWR 2015 van Nederland. Daarnaast was ze ook veulenkampioen NWR 2012 in Kootwijk.
 
Voor meer info klik hier
 
 
 
22.07.2017
2017 Heteren LV Galaxy
Eerste premie voor Leuns Veld's Galaxy in Heteren
 
Een mooi, rassig en flink ontwikkeld bruin merrieveulen met sterke bewegingen uit de voorlopig keurmerrie Leuns Veld's Xena en Leuns Veld's Cassini. "Een dikke vette eerste premie voor Galaxy", aldus het commentaar van de jury. Galaxy is inmiddels verhuisd naar een nieuwe eigenaresse. Wij wensen haar heel veel succes en plezier met dit veulen!!
Het zeer chique donkerbruine merrieveulen van Leuns Veld's Sabine was opgegeven voor de keuring in Sevenum. Helaas kon ze daar niet aan de start verschijnen ivm een blessure van haar moeder, maar we fokken haar verder op en ook zij lijkt een belofte voor te toekomst te worden. We wachten nieuwsgiering af...
Voor meer info klik hier
 
April 2017
Ons tweede merrieveulen van Leuns Veld's Cassini
 
Een mooi rassig en langgelijnd merrieveulen uit de voorlopig keur- / preferente merrie Leuns Veld's Sabine.
Voor meer info klik hier.
 
 
April 2017
Het eerste veulen van Leuns Veld's Cassini.
 
Een mooi en rassig bruin merrieveulen uit de voorlopig keurmerrie Leuns Veld's Xena.
Voor meer info klik hier.
30.07.2016
2016 Heteren Finesse 1 webversie
Heteren: 1a premie voor merrieveulen Leuns Veld's Finesse     VERKOCHT
 
Weer een mooi en zeer interessant fokprodukt uit de bloedmooie Leuns Veld's Winston en de topfokmerrie Leuns Veld's Sabine. Moeder van reeds 3 goedgekeurde NWR hengsten en een VK merrie en van Leuns Veld's Boogie Woogie, de NWR sectiekampioen Kootwijk 2015!
Finesse is een sterk veulen wat super kan bewegen en schakelen, zeer correct op de benen. Daarnaast heeft ze ontzettend veel front en uitstraling. Ze is ook heerlijk in de omgang (net als haar moeder).
  
 
16.07.2016
2016 Sevenum LV Festini
Leuns Veld's Festini 1ste premie merrieveulen Sevenum         VERKOCHT
 
Het chique palomino merrieveulen, Leuns Veld's Festini, ontving een 1b premie tijdens de Welsh keuring in Sevenum. Festini is een mooi, correct, rijtypisch veulen met goede bewegingen en een zeer braaf karakter. Ze is de dochter van Leuns Veld's Zandro en Leuns Veld's Xena (die dezelfde dag tot algemeen kampioen gekroond werd).
 
 
16.04.2016
Leuns Velds Cassini-aba2901f41 webversie
LEUNS VELD'S CASSINI VERRICHTINGSKAMPIOEN 2016!
 
Samen met nog 4 NWR hengsten is de 3-jarige Leuns Veld's Cassini zaterdag 16 april in Lunteren geslaagd voor de Sport aanleg test. Volgens de jury is Cassini een echte allround pony; hij heeft veel aanleg voor zowel dressuur als springen.
Zijn punten zijn: Stap 8 - Draf 8 - Galop 7,5 - Dressuur aanleg 7,5 - Springen aanleg 8,5 - Karakter 8,5 - Stalgedrag 9 - Geschiktheid als sportpony 8.
Cassini heeft een goede zelfhouding. Hij is zeer gemakkelijk in de omgang en rustig op stal.
Kortom: een hengst met toekomst. 

Leuns Veld's Cassini staat ter dekking bij Hengstenhouderij Jos en Trudi Houwen

Mobiel Jos: 06 - 51 60 37 62    /    Trudi: 06 - 27 26 61 69

 
 
12+13.02.2016
2016 Ermelo Cassini
LEUNS VELD'S CASSINI aangewezen voor verrichtingsonderzoek én door publiek gekozen tot 'HENGST MET DE BESTE DRAF'
 
Samen met nog drie andere NWR hengsten is de 3-jarige Leuns Veld's Cassini door de jury uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek. Daarnaast is hij door het publiek gekozen tot 'hengst met de beste draf'.
Een citaat uit het juryrapport: "Leuns Veld's Cassini is een hengst met een heel goed rijponymodel, ruim voldoende rasuitstraling en heel harmonieus gebouwd. Een hengst die heel erg lichtvoetig beweegt en zowel in stap als draf het gewenste bewegingsmechanisme vertoont. Hij weet te rijzen in de voorhand en het achterbeen goed onder de massa te brengen". 
Wij zijn superblij met dit resultaat en onze speciale dank gaat uit naar familie Van Drie voor hun grote bijdrage aan dit geweldige succes.
 
 
22.08.2015
2015 Kootwijk LV Boogie Woogie
Hoogste NWR-eer voor Leuns Veld's Boogie Woogie
 
"Een fantastische merrie" aldus de reactie van de jury. Ze stond er supermooi op en ze toonde haar geweldige bewegingen keer op keer. Daarmee werd ze door uitgeroepen tot beste 3-jarige en ontving ze het sterpredikaat. 's Middags werd ze bekroond tot SECTIEKAMPIOEN NWR 2015 van Nederland!! Dit is toch wel de kers op de taart na het geweldige succes op de keuring in Sevenum eerder dit jaar en haar veulenkampioenschap NWR in Kootwijk (2012). 
Boogie Woogie is de volle zus van de goedgekeurde NWR hengsten Leuns Veld's Zandro en Leuns Veld's Xantos en voorlopig keurmerrie Leuns Veld's Yentl. Als alles goed gaat verwacht ze volgend jaar een veulen van Leuns Veld's Winston.
 
 
25.07.2015
2015 Heteren Xena en Excel
Zoon van Leuns Veld's Zandro veulenkampioen NWR in Heteren         VERKOCHT
 
Zaterdag 25 juli gaat de boeken in als de meest hevige zomerstorm in juli ooit gemeten, maar voor ons werd het toch een mooie dag. Het supermooie valk hengstveulen, Leuns Veld's Excel (Leuns Veld's Zandro x Leuns Veld's Xena), werd veulenkampioen NWR en kreeg daarmee een uitnodiging voor Kootwijk. De jury was lovend in het Welsh magazine over Excel: "Hoogbenig, langgelijnd en rijtypisch veulen, veel ras. Goed bespierd, hele mooie achterhand, goede stap en ruime draf met veel beentechniek en apart goed achterbeengebruik".
Daarnaast beschikt hij ook over een buitengewoon fijn karakter. Een pony met toekomst!
Dit schitterde veulen bieden wij te koop aan, hogere prijsklasse. Geen prijsopgave via de mail.

Foto: Lonneke van Laarhoven
 
 
11.07.2015
2015SevenumLVBoogieWoogie webversie2
Super (r)entree voor Leuns Veld's Boogie Woogie in keuringsbaan
 
Zaterdag 11 juli maakte de supermooi ontwikkelde 3-jarige bruine merrie Leuns Veld's Boogie Woogie (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) haar opwachting in de keuringsbaan in Sevenum. Het was een echte topdag voor haar. Ze kwam, zag en overwon! Ze werd bekroond met maar liefst 4 titels: beste 3-jarige NWR (met een uitnodiging voor Kootwijk), beste 3-jarige afdeling Zuid, sectiekampioen NWR en uiteindelijk ook nog reserve-dagkampioen. Geweldig, we zijn supertrots!!
 
 
April 2015
LV Excel webversie
Het eerste veulen van Leuns Veld's Zandro 2015 is geboren
 
Hiernaast ziet u het 1 week jonge hengstveulen uit onze voorlopige keurmerrie Leuns Veld's Xena. Wij zijn ontzettend blij met dit rassig en rijtypisch veulen. Of hij palomino blijft ...? We laten ons verrasssen. Maar wat een zelfhouding en uitstraling!
 
 
14.02.2015
Fokker van het jaar webversie
Toon Peeters: NWPCS Fokker van het jaar 2015
 
Zaterdag 14 februari werd tijdens de CHK in Ermelo een totaal verraste Toon Peeters van Stal Leuns Veld uitgeroepen tot fokker van het jaar van het NWPCS. Henrie Leeuwenhaag las het indrukwekkende juryrapport voor waar geen eind aan leek te komen. Tja, het is nogal wat als je ruim 30 jaar fokkerij zo op een rijtje hoort. 
Het was voor Toon, en natuurlijk Anny, overweldigend en hartverwarmend. Wij bedanken hierbij iedereen voor de felicitaties, bloemen, kaartjes en mooie woorden. Nogmaals DANKJEWEL allemaal!
 
 
 
12.07.2014
Leuns Veld's Dolce Vita algemeen kampioen WPBR Sevenum            VERKOCHT
 
Nadat zaterdagochtend 12 juli de mooie 4-jarige vosmerrie Leuns Veld's Dolce Vita (FS Don't Worry x Leuns Veld's Heidi) een 1A premie mocht ontvangen werd ze 's middags ook nog uitgeroepen tot algemeen kampioen WPBR. Daarnaast kreeg ze een uitnodiging voor Kootwijk om een gooi te doen naar het ster predikaat.
 
 
12.07.2014
1A premie voor Leuns Veld's Danyboy in Sevenum
 
Hiernaast ziet u het vos hengstveulen Leuns Veld's Danyboy uit (Leuns Veld's Zandro x Leuns Veld's Xena). Alhoewel Danyboy dit weekend niet helemaal fit was, mocht hij op de RK in Sevenum toch een 1A premie in ontvangst nemen.
 
 
 
April 2014
Leuns Veld's Winston jr. is geboren
 
Hiernaast ziet u het 2 dagen jonge palomino hengstveulen van onze topfokmerrie Leuns Veld's Sabine (VK, preferent) en Leuns Veld's Winston (sport). Wij zijn ontzettend blij met dit rassig en rijtypisch veulen
 
 
April 2014
Tweede veulen van Leuns Veld's Zandro
 
Hier ziet u het nog maar twee dagen jonge merrieveulen van Leuns Veld's Zandro x Leuns Veld's Heidi (keur, elite). Ook een zeer rassig veulen met soepele bewegingen.
 
 
April 2014
De eerste veulens van Leuns Veld's Zandro lijken veelbelovend!
 
Hiernaast ziet u het eerste veulen van Leuns Veld's Zandro uit de voorlopig keurmerrie Leuns Veld's Xena (v. Bodo). Een mooi vos hengstveulen met veel ras, uitstraling en beweging.
 
 
 
 
15.02.2014 
Leuns Veld's Zandro: hengst met toekomst!
 
Tijdens de Centrale Hengstenkeuring in Ermelo presenteerde Leuns Veld's Zandro zich samen met de andere 4-jarige hengsten. Zandro heeft zich ontwikkeld tot een bloedmooie hengst. 's Morgens vroeg aan de hand vond de jonge hengst het nog allemaal een beetje spannend, waardoor hij met name de stap niet liet zien. Later op de dag, waarbij alle 4-jarige NWR hengsten zich onder het zadel moesten laten zien, ging het een stuk beter. Hij presenteerde zich met veel front en zelfhouding, keurig bereden door Monique van de Meij. De bewegingen soms misschien nog iets te gehaast, maar duidelijk een hengst met veel potentie en toekomst!!
 
Rianne & Winston naar A-kader score!!
 
Dezelfde dag wist Rianne tijdens de Felix Hippische assurantiën dressuur competitie een zeer goede proef neer te zetten met de goedgekeurde Welsh NWR hengst Leuns Veld's Winston. Dit werd beloond met een score van 74,27% en een 4e plaats in een sterk deelnemersveld. Dit betekende een 3e kaderscore op rij en hiermee opgenomen in het B-kader! Deze laatste competitiewedstrijd werd zelfs een A-kader score genoteerd!
 
 
Januari 2014
Rianne & Winston schitteren tijdens indernationaal debuut
 
Leuns Veld's Winston maakte afgelopen weekend op ICNN Drachten zijn Internationale debuut onder Rianne Kooistra. Met zijn 6 jaar is hij de jongste pony op dit niveau. Op de 1e dag scoorden zij ruim 68% en de 2e dag ruim 69% waarmee ze tot de top van het klassement behoorden en aan de start mochten komen in de Kür op Muziek! Deze Kür is nog maar net af voor de combinatie en hadden ze nog maar één keer kunnen oefenen, hierdoor was de afstemming er niet helemaal en werd bijna 66% gescoord hetgeen goed was voor een 10e plaats. De progressie die al geboekt is door de combinatie tezamen met de gedrevenheid van Rianne, de geweldige instelling van Winston en de top begeleiding van Christa Larmoyeur maakt dat er hoge verwachtingen zijn voor de toekomst!


December 2013
Rianne & Winston winnen Indoor Groningen!!
 
Vorig weekend was de finale van de dressuurcompetitie van het IICH Groningen voor de pony's. Rianne Kooistra werd met de 6-jarige Leuns Veld's Winston eerste in het Z2 met een mooie score van ruim 68% en mocht dus door naar de finale kür. Dat werd erg spannend want alle cat. pony's moesten tegen elkaar en het niveau was hoog. Rianne reed voor het eerst in haar leven een kür op muziek. En zoals het soms op goede dagen lukt, kwam alles precies uit. De pony liep geweldig en elk stukje paste precies op de muziek. Ontzettend knap gedaan voor iemand die nog nooit een kür heeft gereden. Met een score van ruim 77% werd ze dan ook eerste en schreef Indoor Groningen op haar naam!!

Rianne en Winston, VAN HARTE GEFELICITEERD MET DIT GEWELDIGE SUCCES!!
 
 
10.11.2013
2013 Sevenum Chanell web b
Leuns Veld's Chanell verkocht
 
Vandaag is het mooie valkkleurige merrieveulen vertrokken naar haar nieuwe eigenaar in het buitenland. Daar wordt ze opgefokt voor de rijsport. Wij wensen Chanell en de nieuwe eigenaren heel veel plezier en succes toe.
 
 
17.08.2013
2013 Kootwijk Yentl web2
Voorlopig Keur-predikaat voor Leuns Veld's Yentl
 
Op de nationale merriekeuring in Kootwijk liet de mooie 4-jarige Leuns Veld's Yentl (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) haar sterke bewegingen zien en werd door de jury bekroond met het Voorlopig Keur-predikaat. Dit predikaat wordt omgezet in het definitieve Keur-predikaat als ze de IBOP-proef met goed gevolg heeft afgelegd. 
 
 
09.08.2013
Winston1
Leuns Veld's Winston REGIOKAMPIOEN Z2-D!!!
Leuns Veld's Xantos 3e geplaatst.
 
Rianne Kooistra kwam met zowel Leuns Veld's Winston (eig. Jan Boeve) als Leuns Veld's Xantos (eig. Jan de Jonge) (respectievelijk klasse Z2 en L2) aan de start op de Regiokampioenschappen in Friesland.
De ochtendproeven begonnen al veelbelovend: de 5-jarige Xantos in de L2 stond op een 2e plaats en de nog maar 6-jarige Winston werd op kop geplaatst in de Z2 en stond met ruim 3% los van nr. 2 met een mooie score van 69,39%

In de middagproeven stonden de pony's er wederom goed aan...  
Leuns Veld's Xantos moest een plekje inleveren en werd 3e, naar volle tevredenheid aangezien Rianne en de jonge hengst nog maar kort een combinatie vormen. 
Leuns Veld's Winston (v. Bodo) wist wederom te imponeren en met overmacht het Kampioenslint & een afvaardiging naar NK!

Wij wensen Rianne met beide schitterende hengsten heel veel succes op het NK!

 
 
27.07.2013
2013 Heteren Yentl en Cassini web
Leuns Veld's Yentl algemeen reservekampioen Welsh NWR Heteren
 
De mooie bruine stermerrie Leuns Veld's Yentl (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) werd zaterdag in Heteren uitgeroepen tot reservekampioen NWR en ontving hiermee tevens een ticket voor de centrale keuring in Kootwijk op zaterdag 17 augustus a.s. Hier mag ze een gooi doen naar het predikaat (voorlopig) keur.
 
 
 
27.07.2013
2013 Heteren Cassini web
Hengstveulen Leuns Veld's Cassini 1a geplaatst Welsh NWR Heteren
 
Het chique bruine hengstveulen Leuns Veld's Cassini (Orchard (G) Wildeman x Leuns Veld's Yentl) werd zaterdag 27 juli in zijn rubriek 1a geplaatst met een eerste premie. 's Middags in de kampioensring liet hij duidelijk zien dat hij over zeer sterke bewegingen en veel zelfhouding beschikt.  
  
13.07.2013
2013 Sevenum Chanell web a
Leuns Veld's Chanell veulenkampioen Welsh NWR Sevenum
 
Op zaterdag 13 juli werd het prachtige typische valk merrieveulen Leuns Veld's Chanell (Leuns Veld's Xantos x Leuns Veld's Xena) verkozen tot het beste veulen van de Welsch NWR in Sevenum. Hiermee bemachtigde ze een ticket voor de centrale keuring in Kootwijk. Chanell is een product uit de twee topstammen waarmee bij Leuns Veld wordt gefokt. Van moederskant via Leuns Veld's Xena (Molenhof's Ilonka) en voor het vaderschap tekent Leuns Veld's Xantos (Sonhof's Sabine). Beide stammen hebben al vele regio- en nationale kampioenen voortgebracht.
 
 
13.07.2013
2013 Sevenum Xena web
Groot succes voor stal Leuns Veld in Sevenum:
Leuns Veld's Xena Algemeen en Sectiekampioen Welsh NWR
 
Nadat haar veulen Leuns Veld's Chanell zaterdag 13 juli was bekroond tot kampioenveulen Welsh NWR, mocht ook de 5-jarige mooie palominomerrie Leuns Veld's Xena (Bodo x Leuns Veld's Heidi) het algemeen- en sectiekampioenschap in ontvangst nemen. Daarnaast ontving deze voorlopig keurmerrie een uitnodiging voor de centrale keuring in Kootwijk.
 
 
20.04.2013
Zandro1web
Leuns Veld's Zandro goedgekeurd voor Welsh NWR
 
Zaterdag 20 april 2013 heeft Leuns Veld's Zandro het verrichtingsonderzoek positief afgerond.
Volgens het juryrapport heeft Zandro veel aanleg als dressuurpony. Hij beschikt over hele goede en correcte basisgangen met takt en regelmaat, goed gedragen met een opvallend krachtig achterbeen. De hengst heeft een goede zelfhouding en veel balans. Hij is gemakkelijk in de omgang en rustig op stal.
Leuns Veld's Zandro (Heitrak's Marvin x Aester El Nino) komt uit goed doorfokte predikaatrijke topstam met meerdere (meervoudige) nationaal kampioenen. Zelf is hij als veulen in 2010 bekroond met de nationale titel.
 
Leuns Veld's Zandro staat ter dekking bij Jakob Kolstein & Janet Kruger (JK-Stables) in Tolbert, tel. 06-50614550 of 06-25271806.
 
 
09.02.2013
Sport predikaat voor Leuns Veld's Winston
 
De prachtige palomino Leuns Veld's Winston kreeg op de CHK 2013 het Sport predikaat overhandigd. De zoon van de fameuze Bodo en multi kampioene Leuns Veld's Heidi (keur, pref.) liet zich goed zien onder het zadel.
 
 
09.02.2013
ZandroErmelo2013web
Leuns Veld's Zandro aangewezen voor verrichtingsonderzoek NWPCS
 
Samen met nog drie andere hengsten is de chique bruine Leuns Veld's Zandro, het nationaal veulenkampioen van 2010, aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo. Volgens de jury is Zandro een hengst die goed in het ponytype staat en altijd correct beweegt. Zandro is de volle broer van de al eerder goedgekeurde hengst Leuns Veld's Xantos én het nationaal veulenkampioen van 2012, Leuns Veld's Boogie Woogie. Zijn vader is de bekende hengst Heitrak's Marvin en voor het moederschap tekent de 10-jarige Leuns Veld's Sabine (voorlopig keur en preferent). Sabine was als 4-jarig merrie nationaal kampioen in Kootwijk en haar moeder, Sonhof's Sabine, was zelfs drievoudig nationaal kampioen.

 

18.08.2012

IMG 92071web

Nationaal veulenkampioen NWR 2012: Leuns Veld's Boogie Woogie

Het leek wel of ze het kunstje van haar volle broer in 2010 nadeed. Evenals Zandro destijds, liet ook de supermooie Leuns Veld's Boogie Woogie (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) haar sterke. soepele en ruime opwaartse bewegingen zien. Daarmee sleepte ook zij de nationale titel, beste veulen, in de wacht. Wij zijn dan ook enorm blij met haar.

 

18.08.2012

DSC03580aweb

Sterpredikaat voor Leuns Veld's Yentl

De 3-jarige bruine merrie, Leuns Veld's Yentl (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine), is in Kootwijk bekroond met het sterpredikaat. Yentl is een grootramige merrie die super en 'goed door het lichaam' kan bewegen, zowel in de stap alsook in de draf.

 

18.08.2012

Leuns Veld's Xantos

Arenda Faber en Leuns Veld's Xantos 1e plaats in Kootwijk

In de rubriek dekhengsten onder het zadel grote maat was de 1e prijs voor de 4-jarige chique bruine Leuns Veld's Xantos (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) met zijn amazone Arenda Faber. Arenda en Xantos, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat, jullie zijn een mooie combinatie!

 

18.08.2012

Leuns Veld's Xena

Leuns Veld's Xena 2e plaats Kootwijk en voorlopig keur

De 4-jarige palomino merrie Leuns Veld's Xena (Bodo x Leuns Veld's Heidi) stond er supermooi op en ze bewoog goed. De jury beloonde dat met een 2e plaats en ze mocht daarbij het predikaat 'voorlopig keur' in ontvangst nemen.

 

18.08.2012

DSC04162aweb

Leuns Veld's Bella Donna (Benneton) 4e geplaatst in Kootwijk

Zaterdag 18 augustus behaalde het chique bruine merrieveulen Leuns Veld's Bella Donna (Leuns Veld's Xantos x Leuns Veld's Xena) een mooie 4e plaats op de CMK in Kootwijk. Bella Donna is inmiddels verkocht en wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel plezier en geluk met dit prachtige veulen.

 

01.08.2012

 Leuns Veld's Dakota

Hannah Wiessner en Leuns Veld's Dakota gekwalificeerd voor Bundeschampionat in Warendorf

Woensdag 1 augustus heeft de 12-jarige Hannah Wiessner zich met haar 4-jarige merrie, Leuns Veld's Dakota (FS Don't Worry x Leuns Veld's Sunlight), in Wickrath gekwalificeerd voor het Bundeschampionat in Warendorf (Duitsland) wat eind augustus plaats zal vinden. Hannah en Dakota, van harte gefeliciteerd met dit superresultaat en wij wensen jullie heel veel succes in Warendorf!

 

28.07.2012

DSC03580aweb

Titel beste 3-jarige en sectiekampioen Welsh NWR in Heteren voor Leuns Veld's Yentl

Leuns Veld's Yentl (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) liet in de baan zien wat ze waard was. Wij wisten dat ze ongelooflijk goed kan bewegen, niet alleen de draf maar zeker ook de stap is fenomenaal, maar ze liet zich in Heteren ook keer op keer aan de jury en het publiek zien. Ze ging fantastisch waarmee ze de titels beste 3- jarige en sectiekampioen op haar naam schreef en een uitnodiging voor Kootwijk verdiende om een gooi te doen naar het sterpredikaat.

Het was een geweldige dag dus voor de twee zusjes, Yentl en Boogie Woogie, en voor ons ook!

 

28.07.2012

IMG 8250web

Leuns Veld's Boogie Woogie veulenkampioen Welsh NWR in Heteren

Dit nog maar 2 maanden jonge bruine merrieveulen (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) heeft, door veulenkampioen in Heteren te worden, evenals Bella Donna een ticket verdiend voor de CMK in Kootwijk op 18 augustus a.s.. Boogie Woogie beschikt evenals Bella Donna over veel zelfhouding en ze draaft en schakelt erg gemakkelijk. Dit liet ze trots, maar wel kort bij haar mama, 's morgens en in de kampioensbaan aan iedereen zien!

 

14.07.2012

AB8D9362web 

Dochter van Leuns Veld's Xantos veulenkampioen NWR in Sevenum

Leuns Veld's Bella Donna (Benneton) eiste het veulenkampioenschap NWR voor zich op in Sevenum. Ondanks de vele regenbuien liet dit schitterende bruine merrieveulen (Leuns Veld's Xantos x Leuns Veld's Xena) zich niet uit het veld slaan. "Een uitblinker in beweging, goed op het achterbeen, goed uit de schouder bewegend, met veel zelfhouding", aldus het jurycommentaar.
Wij feliciteren hierbij ook de nieuwe eigenaren van Bella Donna met dit resultaat.

Leuns Veld's Xena algemeen kampioen NWR in Sevenum

Haar 4-jarige moeder, Leuns Veld's Xena (ster), tekende voor het algemeen kampioenschap NWR en kreeg een uitnodiging voor de CK in Kootwijk waar ze mag proberen een gooi te doen naar het keurschap.

 

10.04.2012

xantostolbert8eweb

Leuns Veld's Xantos ter dekking bij JK-Stables in Tolbert

De chique bruine 1,47 metende hengst Leuns Veld's Xantos (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) staat in 2012 ter dekking bij Jakob Kolstein en Janet Kruger (JK-Stables) in Tolbert. Xantos is mooi van bouw en bijzonder correct in zijn stap- en drafmechanisme. Hij heeft in 2011 de verrichtingen afgelegd met een positief eindresultaat. Volgens het juryrapport heeft hij ruim voldoende dressuuraanleg en veel springaanleg. Xantos is een werkwillige hengst met een braaf karakter. Tevens is hij röntgenologisch en klinisch gekeurd.

Zijn eerste veulens zijn inmiddels geboren en lijken veelbelovend. Mooie langgelijnde veulens met veel front en ponytype.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jakob Kolstein of Janet Kruger: tel. 06-50614550 of 06-25271806

  

15.09.2011

Leuns Veld's Dakota

Leuns Veld's Dakota wint Eliteshow Duitsland

Van de in totaal 27 geselecteerde 3-jarige merries werd Leuns Veld's Dakota (FS Don't Worry x Leuns Veld's Sunlight) uitgeroepen tot kampioen van de Eliteshow in Wickrath (Duitsland)! De over veel front beschikkende Dakota presenteerde zich met veel balans en liet daarbij een fantastische stap en draf zien. Deze chique merrie is een volzuster van Leuns Veld's Duco welke momenteel succesvol is in de sport met zijn amazone Anne Rutten.

Wij feliciteren de eigenaar, familie Wiessner uit Goch, met dit fantastische resultaat en wij wensen hen nog heel veel plezier en succes toe met Leuns Veld's Dakota.

 

20.08.2011

Leuns Veld's Xena

Kootwijk: sterpredikaat voor Leuns Veld's Xena 

Tijdens de centrale keuring in Kootwijk op zaterdag 20 augustus j.l. behaalde Leuns Veld's Xena (Bodo x Leuns Veld's Heidi) het sterpredikaat. De jury sprak van een rijk model met een mooi bespierde achterhand en ruime beweging.

"In zijn algemeenheid is het een bijzonder goede jaargang gebleken. Alle driejarige merries op twee na, er waren maar liefst 19 merries in de baan, hebben het sterpredikaat gekregen.", aldus juryvoorzitter Peter Goumans.

 

19.08.2011

Leuns Veld's Duco

Anne Rutten & Leuns Veld's Duco Regiokampioen Noord-Brabant

Nadat de finales op 14 augustus in De Mortel waren afgelast vanwege slechte weersomstandigheden wist Anne samen met haar 4-jarige vosruin Leuns Veld's Duco (FS Don't Worry x Leuns Veld's Sunlight) op vrijdag 19 augustus overtuigend, met maar liefst 12 punten los van nummer 2, beslag te leggen op de kampioenstitel DE L1-dressuur.

Anne en Duco proficiat, en we weten zeker dat we nog veel van jullie zullen horen.

 

06.08.2011

Winston_Gelders_Kampioen_2011

Lonneke Vaessen & Leuns Veld's Winston wederom Regiokampioen Gelderland

Na reeds beide seizoenen het Kringkampioenschap op naam te hebben geschreven is het Lonneke en Winston weer gelukt om Gelders kampioen te worden! Na een reeks hoge scores was de combinatie dit outdoor seizoen al favoriet voor de titel, maar het moet allemaal maar waar gemaakt worden met een hengst die middenin het dekseizoen zit en daardoor wel eens wat afgeleid kan zijn.. Maar tijdens de Regiokampioenschappen te Brummen was Winston goed bij de les en liet een nagenoeg foutloze proef zien, welke scores opleverde van 201 & 206 pnt en bij beide jury's unaniem op de koppositie werd geplaatst!

Lonneke en Winston, proficiat!

 

09.07.2011

Leuns Veld's Xena

Fantastisch keuringsdebuut voor Leuns Veld's Xena in Sevenum 

Op zaterdag 9 juli 2011 maakte de mooie Leuns Veld's Xena Bodo x Leuns Veld's Heidi) haar opwachting voor de keuring in Sevenum. Xena is een volle zus van de goedgekeurde NWR-hengst Leuns Veld's Winston. Ze ging super en gedroeg zich voorbeeldig en werd dan ook uitgeroepen tot beste 3-jarige NWR. Van de vijf aanwezige 3-jarigen, ontving ze samen met nog twee anderen het toegangsbewijs voor de centrale keuring in Kootwijk op 20 augustus a.s.
Extra mooi was dat ze later die dag ook nog sectiekampioen van de NWR werd.

05.07.2011

Leuns Veld's Dior

Leuns Veld's Dior zilver in Duitsland

Het enige veulen van stal Leuns Veld dit jaar, werd op de keuring in Goch-Heidhausen bekroond met een 1e premie zilver. Het betrof het chique palomino merrieveulen Leuns Veld's Dior (FS Don't Worry x Leuns Veld's Twister). Dior is een chique veulen met soepele bewegingen en met een erg fijn en 'cool' karakter.

 

23.04.2011

 
Leuns Veld's Xantos

Leuns Veld's Xantos goedgekeurd voor Welsh NWR

Het was letterlijk en figuurlijk een stralende dag voor ons. Leuns Veld's Xantos (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) heeft vandaag het verrichtingsonderzoek, samen met nog vier andere hengsten, positief afgesloten en is dus goedgekeurd voor de dekdienst. Volgens het juryrapport is Xantos een hengst met ruim voldoende dressuuraanleg en veel springaanleg.
Xantos is een volle broer van het nationale kampioenveulen NWR 2010: Leuns Veld's Zandro.

Xantos staat ter dekking bij familie Jurrius (stal Nieuwmoed) in Vorden.
Tel. 0575-556766 of 06-53706908

Hij zal daar op 1 mei a.s. tijdens de hengstenshow gepresenteerd worden.

 

12.02.2011

Leuns Veld’s Xantos aangewezen voor verrichtingsonderzoek NWPCS

Na een strenge selectie is de 1.47 metende bruine Leuns Veld's Xantos (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) één van de zes hengsten die zich mogen gaan bewijzen op het verrichtingsonderzoek. "Xantos is een hengst die bijzonder correct in zijn stap- en draf-bewegingsmechanisme en mooi van bouw is." aldus de juryvoorzitter P. Goumans.

 

12.02.2011

Top weekend voor Leuns Veld's Winston

De fraaie palomino Leuns Veld's Winston (Bodo x Leuns Veld's Heidi) van VOF Boeve in Heerde, heeft een top weekend achter de rug. De bijna 4-jarige reed tijdens de Night of the Stallions, samen met Sanne Boeve, mee in de verplichte rijrubriek / clinic van de jaargang 2010 NWR hengsten. Onder leiding van Johan Hamminga werden de vorig jaar goedgekeurde hengsten getoond aan het publiek. Winston liet zien over 3 sublieme basisgangen te beschikken en Johan Hamminga roemde de hengst om zijn super stille aanleuning en fantastische werkwilligheid.
Op zaterdagochtend van de CHK liep Winston mee in zijn rubriek 4-jairige hengsten aan de hand, waarin hij na lang wikken en wegen als 2e werd geplaatst; ditmaal werd de rastypische uitstraling van de nr. 1 net wat zwaarder meegewogen maar de juryvoorzitter sprak lovende woorden over de kwaliteit van bewegen van Winston!  
Daarna werd de hengst snel vervoerd naar de Gelderse Kampioenschappen en werd hij samen met zijn amazone Lonneke van Vaessen Gelders Kampioen in de B-dressuur.23.01.2011

Leuns Veld's Duco met amazone Britt Rutten winnaar St. Walrick Cup Overasselt

Sinds mei 2010 vormen Leuns Veld's Duco (FS Don't Worry x Leuns Veld's Sunlight) en Britt Rutten een combinatie. Britt heeft deze 4-jarige vosruin zadelmak gemaakt en op 2 oktober 2010 reden ze hun 1e wedstrijd. Een fantastisch debuut: een 1e prijs met 196 punten. Daarna volgden nog 5 wedstrijden, waarvan ze er 4 wisten te winnen, met in totaal 13 winstpunten. Op zondag 23 januari wonnen ze overtuigend, met een 1e prijs en maar liefst 216 punten, de St. Walrick Cup in Overasselt. De combinatie heeft zich hierdoor geselecteerd voor de Brabantse kampioenschappen in Schijndel.Wij wensen Britt en Duco veel succes toe. 

Leuns Veld's Duco en Britt Brabants reserve kampioen B-dressuur

Zaterdag 5 februari verschenen Britt en Duco in Schijndel aan de start voor de Brabantse kampioenschappen. En..... een schitterend resultaat: reserve kampioen! Met maar één puntje minder dan de kampioen. Proficiat! 

 

08.01.2011

Leuns Veld's Winston met Lonneke Vaessen kringkampioen

In Hulshorst werden op 8 januari 2011 de Welsh goedgekeurde hengst Leuns Veld's Winston (Bodo x Leuns Veld's Heidi) met amazone Lonneke Vaessen kringkampioen. De nog onervaren 4-jarige hengst, in eigendom van familie Boeve in Heerde, liep zijn vierde wedstrijd met Lonneke en ook nu wisten zij met de top mee te draaien; met 192 punten werden zij 2e en dit was tezamen met de 1e plaats tijdens de eerst selectie genoeg voor de titel kringkampioen 2011!! De combinatie heeft zich hiermee geselecteerd voor de regiokampioenschappen.

Wij wensen Lonneke en Winston veel succes toe.

 

 21.08.2010

Leuns Veld's Zandro NEDERLANDS VEULENKAMPIOEN Welsh NWR !!

Hartstikke trots zijn wij dat Leuns Veld's Zandro (Heitrak's Marvin x Leuns Veld's Sabine) afgelopen zaterdag op de Nederlandse kampioenschappen in Kootwijk uitgeroepen werd tot het beste veulen van de Welsh NWR 2010. Zandro is een chique veulen met veel ras en zeer goede bewegingen. Daarnaast heeft hij ook nog een super karakter!

 

 21.08.2010

Leuns Veld's Sunlight voorlopig keur

Deze 7-jarige mooie palominomerrie mocht in Kootwijk het 'voorlopig keur'-predikaat in ontvangst nemen. Leuns Veld's Sunlight (Vegelin's Da Vinci x Leuns Veld's Oriënta) presenteerde zich erg netjes en stond als 2e geplaatst in haar rubriek. 

 

21.08.2010

Leuns Veld's Zepp 3e plaats Kootwijk
Zaterdag 21 augustus behaalde Leuns Veld's Zepp (Bowe x Leuns Veld's Sunlight) een mooie 3e plaats op de Nederlandse kampioenschappen in Kootwijk. Er waren in totaal zeven kampioensveulens aanwezig. Zepp is inmiddels verkocht en wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel geluk, succes en vooral plezier met hem.

  

31.07.2010

Leuns Veld’s Zandro VEULENKAMPIOEN Heteren

Het was dit jaar volgens iedereen een heerlijk keuringsweer in Heteren. Dus dat zat al mee. Toen ook nog onze Zandro (Heitraks Marvin x Leuns Veld’s Sabine) zijn beste beentje voor zette, kon voor ons de dag helemaal niet meer stuk. Zandro werd veulenkampioen in Heteren en zodoende ons tweede veulen wat een uitnodiging kreeg voor de CK in Kootwijk.

 

10.07.2010

Moeder èn zoon KAMPIOEN NWR in Sevenum

Ondanks de brandende zon lieten Leuns Veld’s Sunlight en zoon Leuns Veld’s Zepp (v. Bowe) het er niet bij zitten. Nadat ze allebei 1e in hun eigen rubriek waren geworden, waarbij Zepp een schitterend staaltje beweging weggaf, eisten ze later allebei het kampioenschap voor zich op. Zepp werd veulenkampioen en Sunlight werd algemeen kampioen in de NWR. Daarbij kregen ze allebei een uitnodiging voor de CK in Kootwijk.

 

07.07.2010 

Leuns Veld’s Dailan (FS Don’t Worry x Leuns Veld’s Twister) maakte vandaag onder een stralende zon zijn opwachting in Goch-Heidhausen (Duitsland). Dit chique hengstveulen ging trots door de baan en liet zien wat hij in zijn mars had. De jury was zeer gecharmeerd van hem en bekroonde hem met 1B-premie zilver.

 

10.04.2010

Leuns Veld’s Winston ingeschreven in Welsh NWR

Van de 7 aangewezen hengsten zijn er uiteindelijk 5 goedgekeurd voor de dekdienst, waaronder Leuns Veld’s Winston. Winston (v. Bodo) komt uit een mooie predikaatrijke stam en slaagde met zeer mooie cijfers waaronder een 8 voor geschiktheid als dressuurpony, een 8,5 voor geschiktheid als springpony en negens voor galop, karakter en stalgedrag. Deze hengst is dit jaar bij station Boeve in Heerde beschikbaar.

 

14.02.2010

Leuns Veld’s Winston aangewezen voor Verrichtingsonderzoek NWPCS

Na een strenge selectie is Leuns Veld’s Winston (Bodo x Leuns Veld’s Heidi) één van de zeven hengsten die zich mogen gaan bewijzen op het verrichtingsonderzoek. De 1.45 metende palomino is in eigendom van Stal Boeve.

 

14.02.2010

Leuns Veld’s Walter 2e bezichtingshengst

Tijdens de CHK behaalde de rassige 1.46 metende donkerbruine Leuns Veld’s Walter (Orchard Boginov x Leuns Veld’s Sabine) de 2e bezichtiging. Deze hengst is in eigendom van H. van Brussel / Stoeterij Vosbergen.

 

01.08.2009

In Heteren werd Leuns Veld's Yeshi (Bowe x Leuns Veld's Twister) aan de jury voorgesteld. Ze mocht hier een 1A premie in ontvangst nemen. “Een veulen met veel ras en zeer veel kwaliteit in het beenwerk. De beweging is goed met souplesse”, aldus de jury.

Moeder Leuns Veld’s Twister kreeg een uitnodiging voor Kootwijk om te proberen het keurpredikaat te verdienen hetgeen ook lukte.

 

08.07.2009

Op de keuring in Goch-Heidhausen oogste Leuns Veld’s Donnatella (Leuns Veld’s Heidi x FS Don’t Worry) veel bewondering van zowel de jury als het publiek. Ze werd bekroond met een 1A premie + zilver. De jury was vol lof over haar.

 

 

Vorig weekend was de finale van de dressuurcompetitie van het IICH Groningen voor de pony's. Rianne Kooistra werd met Leuns Veld's Winston eerste in het Z2 met een mooie score van ruim 68% en mocht dus door naar de finale kür. Dat werd erg spannend want alle cat. pony's moesten tegen elkaar en het niveau was hoog. Rianne reed voor het eerst in haar leven een kür op muziek. En zoals het soms op goede dagen lukt, kwam alles precies uit. De pony liep geweldig en elk stukje paste precies op de muziek. Ontzettend knap gedaan voor iemand die nog nooit een kür heeft gereden. Om zo te wachten op de muziek en niet alleen met gevoel maar ook met verstand te rijden. We waren allemaal erg onder de indruk. Met een score van ruim 77% werd ze dan ook eerste en schreef Indoor Groningen op haar naam!!

© 2010 Leuns Veld

All Rights Reserved