Leuns Veld’s Cassini (Verrichtingskampioen 2016!)

 
Hengst, bruin, geboren 2013, stokmaat 148 cm

 

 

Leuns Veld's Cassini

2016 Ermelo Cassini webd1

 2017 Ermelo Leuns Velds Cassini

Leuns Veld's Cassini  Leuns Veld's Cassini

 Leuns Veld's Cassini


"Leuns Veld's Cassini is een hengst met een heel goed rijponymodel, ruim voldoende rasuitstraling en heel harmonieus gebouwd. Een hengst die heel erg lichtvoetig beweegt en zowel in stap als draf het gewenste bewegingsmechanisme vertoont. Hij weet te rijzen in de voorhand en het achterbeen goed onder de massa te brengen", aldus de jury. 

Volgens het onderzoeksrapport is Cassini een eerlijke, betrouwbare en brave hengst. Hij heeft veel bereidheid tot werken, is leergierig en laat zich door de ruiter goed bewerken. De hengst is fijn te rijden en geeft de ruiter een goed gevoel. Hij heeft een goede zelfhouding, is zeer gemakkelijk in de omgang en rustig op stal. Cassini is een zgn 'allrounder'; hij heeft veel aanleg voor zowel dressuur als springen.

Zijn punten zijn: Stap 8 - Draf 8 - Galop 7,5 - Dressuur aanleg 7,5 - Springen aanleg 8,5 - Karakter 8,5 - Stalgedrag 9 - Geschiktheid voor de sport 8.

Hiermee is hij de verrichtingskampioen van 2016!

Cassini komt uit een goed doorfokte predikaatrijke topstam met meerdere nationaal kampioenen: Leuns Veld's Zandro (goedgekeurde NWR hengst 2014 en nationaal kampioenveulen NWR 2010), Leuns Veld's Boogie Woogie (nationaal beste 3-jarige en sectiekampioen NWR 2015 en nationaal kampioenveulen 2012), Leuns Veld's Xantos (goedgekeurde NWR hengst 2012), Leuns Veld's Sabine (vlp keur, preferent) is nationaal kampioen 2007,  Sonhof's Sabine (keur, elite) is drievoudig nationaal kampioen, Leuns Veld's Gibby (keur, preferent) is maar liefst viervoudig nationaal kampioen en de schitterende hengst Leuns Veld's Lord die reeds op jonge leeftijd het sportpredikaat ontving. Daarnaast was de hoogst NWR-eer 2015 voor de 3-jarige merrie Leuns Veld's Boogie Woogie; ze werd algemeen en sectie kampioen in Kootwijk.

 

Keuringsresultaten:

2013     1A premie Welsh NWR Heteren
2016     Goedgekeurd NWR-hengst + titel 'hengst met de beste draf' + verrichtingskampioen Sport aanleg test Lunteren

 

 

Afstamming:

 
Orchard (G) Wildeman
 
 
Orchard Red Prince
 
Aester El Nino
v. Bjirmens Wytse
Orchard Wielkanoc
v. Verona's BO-GI
Orchard Swetlana
 
Wester Aikema's Norbert
v. Downland Folklore
Orchard Perestrojka
v. Vita Nova's Golden Boris (elite) 
Leuns Veld's Yentl
(vlp keur)
Heitrik's Marvin
(sport)
De Goede Ree Now or Never
v. Highmead Duty Free
Molenhorn's Gracia (keur)
v. Vita Nova's Golden Boris (elite)
Leuns Veld's Sabine
(vlp keur, preferent)
Aester El Nino
v. Bjirmen's Wytse (preferent, sport)
Sonhof's Sabine (keur, elite)
v. Silvertop's Ricco

 

© 2010 Leuns Veld

All Rights Reserved